Werking

8 verticale groepen

De opvang gebeurt in 8 leefgroepen: leeuwtjes, beertjes, girafjes, olifantjes, eendjes, dolfijntjes, kikkertjes en visjes. In elke groep zitten baby's, kruipertjes, peuters en (bijna)kleuters samen. Elke groep bestaat uit een 13-tal kinderen die gelijktijdig aanwezig kunnen zijn. De kinderen verblijven gedurende de gehele opvangperiode in hetzelfde groepje. Deze verticale manier van werken, waarbij baby's en peuters in dezelfde groep verblijven, heeft een aantal voordelen.

De 8 leefgroepen en ons personeel

Bij de leeuwtjes zorgen Kristien, Karen en Fatima ervoor dat de kindjes goed verzorgd worden.

An en Lieve komen naar hier om de beertjes op te vangen!

Alle girafjes kunnen rekenen op Linda, Marie en Adriana.

Bij de olifantjes zorgen Ine en Hilde voor dolle pret.

Freya, Wendy en Anke zorgen ervoor dat de eendjes zich welkom voelen.

Melanie, Nathalie en Manuela maken er een leuke dag van bij de dolfijntjes.

Ria, Hilde en Lotte springen voor hun kikkertjes.

De visjes worden in de watten gelegd door Viki, Janny en Marijke.

Het kinderdagverblijf wordt proper gehouden door Marleen, Canan en Gerlof. Zij zorgen 's middags ook voor de verdeling van het eten.

's Morgens worden de vroege kindjes hartelijk verwelkomd door Carolien. Na 8u helpt ze elke dag in een ander groepje.

Mathilde is de supervlinder: zij kent alle kinderen want zij steekt in de 8 groepjes een handje toe.

(bij korte afwezigheden worden de namen van de medewerkers niet aangepast)

Onze stafmedewerkers Sandra, Wendy en Ann zorgen voor een vlotte werking van het kinderdagverblijf. Cindy, onze administratieve medewerkster, brengt al het papierwerk en de facturen in orde. De directeur, Els, staat klaar voor al het personeel, kinderen en ouders.

Dagverloop

Om 6u15 opent Karbonkeltje haar deuren voor de kinderen die vroeg komen. Zij worden opgevangen in de polyvalente ruimte waar ze samen blijven tot 8 uur. De kinderen eten thuis hun ontbijt. Kinderen onder 6 maanden kunnen indien nodig een flesje krijgen.
Vanaf 8 uur gaan de kinderen naar hun eigen leefgroep waar ze spelen tot de middag. De kleine kinderen kunnen een dutje doen. Om 9 uur krijgen de kinderen nog een stukje fruit.

Rond 11 uur gaan de kinderen aan tafel. De maaltijden zijn vers bereid in het Mariaziekenhuis te Overpelt. De samenstelling van het menu en de bereiding van het eten gebeurt onder toezicht van en in samenspraak met de kok van het Noorderhart Mariaziekenhuis. Het weekmenu hangt ter inzage in elke leefgroep.

Na het eten gaan de grootste kinderen slapen. Als ze wakker zijn, gaan ze terug spelen tot het rond 15 uur tijd is voor fruitpap of een boterham.

Tussen 17 uur en 18 uur gaan de kinderen naar de polyvalente ruimte. Om 18u30 zijn alle kindjes opgehaald en sluit het kinderdagverblijf.

Opvangplan

De opvangdagen en uren worden in een overeenkomst vastgelegd. Voor ouders die geen vaste opvangdagen of uren kunnen opgeven, is er een wisselend opvangplan. Voor de 10e van de maand brengen zij een ondertekende lijst binnen met de dagen en uren waarop hun kindje zal komen in de volgende maand. Wij vragen wel een bewijs van wisselende uren van de werkgever.
Om kinderen en begeleidsters meer kans te bieden elkaar goed te leren kennen en een fijn contact op te bouwen, dient jouw kindje minimaal 2 dagen (+5u) of 1 volledige dag en 2 verschillende halve dagen (minder dan 5u) per week aanwezig te zijn. Bij een wisselend opvangplan dient het kind minimaal aanwezig te zijn:

Het kinderdagverblijf kan vragen om jouw kindje tijdelijk meer te brengen indien er aanpassingsproblemen zijn.