Voorstelling Karbonkeltje

Karbonkeltje biedt opvang in groep voor kinderen van 2 maanden tot de kleuterschoolleeftijd (± 3 jaar). Karbonkeltje is erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin voor 86 plaatsen. Wij staan ook open voor kinderen met bijzondere zorgbehoeften die voortkomen uit medische en/of pedagogische problemen.

De kinderen worden opgevangen in 8 verschillende leefgroepen die verticaal zijn samengesteld. Dit wil zeggen dat de baby's en de peuters samen in dezelfde groep verblijven met vaste begeleidsters. De kinderen verblijven vanaf de eerste opvangdag totdat zij het kinderdagverblijf verlaten in dezelfde groep.

Karbonkeltje is open van maandag tot en met vrijdag van 7u00 tot 18u30, op vraag is er opvang mogelijk vanaf 6u15. De dagprijs wordt berekend aan de hand van het belastbaar beroepsinkomen van de ouders.

Karbonkeltje maakt deel uit van het samenwerkingsverband Hupsakee. Dit netwerk bestaat uit vier kinderdagverblijven: Molleke in Mol, Ter Duinen in Lommel en Windekind in Heusden- Zolder. Samen met deze kinderdagverblijven ontwikkelen we onder andere het kwaliteitsbeleid en organiseren we studiedagen. Het heen-en weerboekje ‘Eén, twee ... hupsakee...' dat gebruikt wordt als communicatiemiddel tussen de ouders en het kinderdagverblijf is een realisatie van het netwerk.

Karbonkeltje ging onder leiding van de Congregatie van de Zusters van het H. Hart van Maria uit Berlaar op 1 september 1968 van start nabij de oude Heilig Hart Kliniek en nabij de scholengemeenschap WICO Campus Sint-Maria in Neerpelt. In het prille begin werd er dag- en nachtopvang aangeboden. De nadruk lag op voeding, gezondheid en hygiëne en de kinderen werden opgevangen in groepen met verschillende leeftijden. Om meer continuïteit voor de kinderen verzekeren, werd er later geopteerd voor een verticale werking. De infrastructuur van het gebouw liet dat echter niet toe waardoor er geïnvesteerd werd in een nieuwbouw. Sinds 26 februari 2007 komen de kindjes en het personeel naar het nieuwe Karbonkeltje, vlak bij het nieuwe Mariaziekenhuis in Overpelt.

Kinderdagverblijf Karbonkeltje
Maesensveld 3
3900 Overpelt
011/82 74 50
karbonkeltje@mznl.be